blog2005-12-31 03:08:48Megjelenítve: 3959
 
Hamarost szilveszter.
http://blog.htmm.hu/link/?id=460 db komment.blog2005-12-30 03:02:30Megjelenítve: 4015
 
Esik a hó. Megint. Az autók 30-cal mennek, kivéve a taxikat, mert ugye a taxi nem csúszik meg. Mind1. Azért jó, mert ha letakarítod a hátsó szélvédőt, akkor 3 percig kicsit kilátsz rajta ;]
A leállás fogalma is megváltozott. Eddig ugye az volt, hogy autóddal beállsz a garázsba (mely az út szintje alatt található). Most pedig: autóddal hólapátolás után beállsz a garázsba...
Kicsit meg is ártott ez a sok hó. Gépelek, felnézek a monitorra, szembesülök a ténnyel, hogy fehér a háttér. Erre az első gondolatom: bazzeg már megint havas lett a monitor külső oldala.
http://blog.htmm.hu/link/?id=450 db komment.pigtúra2005-12-28 21:42:21Megjelenítve: 16760
 
Tegnap esett a hau. Mondjuk ez nem újdonság, mert most is esik ;] Nem feltétlenül remek dolgo ám ez. De van, mikor mégis. Pl mikor kimész hógolyózni egy, a szíved számára kedves nőenbával. Nah jó, a hógolyózás egy unvicces cselekedet, ezért inkább hómacit építettünk. Nem hóenba, mert három golyóból nem lehet embert építeni. Max faszt, de ahhoz meg elég kettő is ;] A teremtményünk magassága jó nagy lett: még nálam is magasabb vagy fél fejjel. Érdemes megfigyelni a tekintetét. A figyelmes szemlélő ezt fedezheti fel benne: ;] Ím:

Hómaci
http://blog.htmm.hu/link/?id=440 db komment.blog2005-12-27 00:36:45Megjelenítve: 4025
 
Néha viccesek a pénztárasok. Az "egy retúr diákot kérnék Sárbogárdon át Szekszárdra" kérés eredménye egy retúr diák lett Szekszárdra...és egy másik Sárbogárdra. Értem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=430 db komment.blog2005-12-24 14:53:01Megjelenítve: 4066
 
Nohát. Gondolom sokan láttátok már ezt a reklámot:A képen egy kézből hullik ki a búza. Tehát ha imádkozol, akkor lesz kajád. Csak engem emlékeztet ez valamire?
A South Park Ismét éhezünk című része hasonló mondanivalóval bír: Anne nővér elmondta, hogy ha elfogadod isten tanításait és imádkozol, akkor lesz kajád. Persze ezelől az etiópok is elmenkültek: Márklárra. Szóval inkább csinálj valami értelmeset, minthogy arra várjál, hogy a szádba repítse isten a sültgalambot. Mert csodák márpedig nincsenek ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=421 db komment.blog2005-12-20 21:07:41Megjelenítve: 4021
 
Bár még csak majdnem van itt: a karácsony a szeretet ünnepe - mondják sokan. Mások szerint Jézus bácsi születésének napja. Hát, inkább legyen a szeretet ünnepe, mert ezzel az erővel a Dexter's Laboratoryban is hihetnék és megalapíthatnám a Dexteritánius vallást. Szóval a szeretet ünnepe. De ezzel sem értek egyet, mert attól, hogy karácsony van, ugyan úgy fogom utálni pl a cigányokat vagy a románokat. De a hülyéket sem fogom szeretni és nem fogok pénzt adni a büdös csövesnek. Pedig ezt kéne, mert ez a szeretet ünnepe. Mosolyogj rá a cigányra, ha éppen ki akar rabolni, mert karácsonykor őt is szereted. Pénzed meg már úgysincs, mert mindet elköltötted ajándékra. Mert az ajándékvásárlási láz a leárazással felárazással kezdődik, úgy november elején. Hogy minél több pénzt költhess, így mire tényleg karácsony lesz, eleged van az egészből. Persze a kereskedők meg ebből élnek.
Most kicsit úgy hangzott, mintha utálnám a. Azért nem ;] Csak nem szeretem ezeket a vele járókat. Ne akarja más megmondani, hogy kit szeressek, még decenba 24-én sem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=410 db komment.blog2005-12-19 08:44:17Megjelenítve: 4066
 
Most, hogy így falling the snow (tudom), a következő dolog fordult meg a fejemben:
Miért érzik úgy sokan, hogy az remek, ha belém kötnek, hogy én miért nem fázom mikor ők igen? Tényleg kell csináltatni egy "Nem, nem fázom" feliratú pólót.
Örökérvényű igazság: ha anyuka fázik, akkor a gyerek felöltözik. Mikor már túl nagy ahhoz a gyerek, hogy felöltöztessék, akkor meg baszogatva van.
http://blog.htmm.hu/link/?id=400 db komment.blog2005-12-18 21:28:25Megjelenítve: 4109
 
Tegnap koncert volt a Kékben. A Vörösben meg valami punk dolog volt. Áttévedt egy csaj:
-Ezek mind hülyék - mondja nekem.
-Én is?
-Te nem - és visszament.
Értem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=390 db komment.blog2005-12-16 16:23:25Megjelenítve: 4144
 
Tegnap panaszkodtam, hogy nincs miről írni. Ma voltam boltban, hát tessék:
-Jééé, világítanak a fénycsövek! (lámpa osztályon)

Eladót kérdezik a sókristály-lámpáról (vagymianeve):
-Ez ilyen egyszerű kivitel. Ez ilyen lámpa...
http://blog.htmm.hu/link/?id=380 db komment.blog2005-12-15 22:52:22Megjelenítve: 4076
 
Remek lett az irda, nem halt meg az IC. Egészen strapabíró állat ;]
Jaigen, tegnap néztünk nekem ágyat, mert a régi leszakadt (ennek miértjére vonatkozó célzásaidat meg tartsd meg magadnak ;]). Január végén lesz kész, mert persze nekem nem jó a szabvány méretű, annál szélesebb kell. Persze, ha rajtam múlna franciaágyam lenne, de az nem fér be a szobába. Pedig azon nem csak a vízszintes tengelyem körül tudnék pörögni álmomban...
Az elmúlt pár napban nem éltem blogkompatibilis élet. Alig voltam enbaz között, így unvan miről írni.
http://blog.htmm.hu/link/?id=370 db komment.blog2005-12-14 23:02:13Megjelenítve: 4128
 
Csináltam ma IRDA modult a géphez. Irdatlan jól sikerült, mert kicsit félrevezettek és én meg hagytam magam >;[
Nem pont olyan ICt adtak, de azt mondták, hogy ez jó helyette. De persze nem lábkompatibilis. Így aztán lehet, hogy jól megjavítottam az 1200Ftos cuccot. Remélem, nem. Amúgy áradoztam már arról, hogy milyen jó egy 9,9cm hosszúságú felületen elhelyezkedő 8db lábat forrasztgatni? E öröm e bódottá, próbáld majd ki, főleg részegen ;]
Nem mellékesen felkerültem a blog.lap.hura.
http://blog.htmm.hu/link/?id=360 db komment.blog2005-12-12 23:29:09Megjelenítve: 4101
 
Hamarosan lesz ilyen szilveszter. Meg minden. Hívtak is már buliba, osztálytársak szervezik. Kibérelnek valamit, és jaj de jó. Kifejtettem, hogy nem akarok menni. Nem értették, pedig bizonygatták, hogy nemcsak diszkó zene lesz (jah, lesz "magyar nóta" = parasztdiszkó is). Hát köszönöm. Valahogy nem akarok olyan buliba menni, amit olyanmok szerveznek, akik azt hiszik, hogy az a zene tetszik nekem, amiben gitároznak. És mikor 5 pontban összegyűjtve kifejezem, hogy miért nem, akkor nem értik.

Nameg olvastam tomcatet is. Egy kis idézet: "A fenti idézet a Pokolgéptõl származik, de említettem az Ossiant, az Eddát, az Oment és más, a hiphop-kultúra virágzása idején mifelénk divatos rockzenekarokat. õk éppen hogy nem azt prédikálták, hogy menj és gyújtogass, lopj, ölj, mert téged elnyomnak, és csak ez az út, neked ehhez jogod van. Ilyen szövegeket csak az olyan t. (természetesen "tisztelt") cigány elõadók nyomnak, mint LL Junior, Majka, és a többi alsóbbrendû mocsokfajzat. Ezek a dalok arról szóltak, hogy a szeretet, a hûség, a barátság és a szerelem a legnagyobb érték, és ha szegény vagy is, a szíved legyen acél, ha küzdesz, de olvadjon, ha szeretni kell. Érdekes, nálunk nem is gyújtottak fel kocsikat soha..."
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy szeretem a fent említett zenekarokat: nem így van. Nem is azért idéztem. Viszont érdemes egy kicsit elgondolkodni a két zenei tábor értékrendjén, meg érdemes haveroktól néhány bulibeszámolót is meghallgatni.
Még a hiphop-érában a minélszebbangyobbjobb $something -em legyen, minéltöbb jó nőt kúrjak meg, deokosvagyok, stb a fő téma. A rock oldalán a téma kicsit mélyebb, tomcat nagyon jól leírta. (Most nem megyek bele, hogy miért nem szeretem, ha lerockereznek és rock vs metal, majd egyszer)
Említettem bulikat is. Menj el egy metal koncertre, és nézd meg az embereket. Mindenki békésen elvan, még pogó közben is vigyáznak egymásra (és ne gyere azzal, hogy vannak hülyék; felvilágosítalak, mindenhol vannak). Szóval jó a hangulat. Persze ahhoz az kell, hogy a zene is olyan legyen, mert egy exodus-szerű gengsztermetalra általában nem a normálisabbja jár. Ezzel szemben ott a hiphop, ahol ha neked jobb $something -ed van, akkor a tejókurvaanyád. Kultúra. A zenében is. m/
http://blog.htmm.hu/link/?id=350 db komment.blog2005-12-12 17:27:01Megjelenítve: 4126
 
Remek dolog tanároknak telefonszámot diktálni:
-Akkor mondom a telefonszámot: nullahat húsz...
-Mér húsz?
-??? Mert annyi. (wtf fejjel)
A tanár csúnyán nézett rám, mikor konstatálta, hogy kiröhögtem.
http://blog.htmm.hu/link/?id=340 db komment.blog2005-12-10 21:49:12Megjelenítve: 4174
 
Mizu? Ma voltam közkorizni, ahol is rengeteg ifi csaj van. Az átlag olyan 12-14 éves. Ezek beszélgetnek is. Ezt az egyik 12 körüli mondta:
"Elhatároztam, hogy nem fogok senkit átvágni. Nem rég elkezdtem beszélgetni egy pasival, már úgy mondtam neki dolgokat, mire kiderült, hogy 32 éves, felesége és gyerekei vannak."
Azt hittem, rosszul hallok.
http://blog.htmm.hu/link/?id=330 db komment.blog2005-12-08 22:02:58Megjelenítve: 4247
 
Éppen egy Albacomp laptopot tesztelek. Egészen remeknek tűnik. Tartalmaz wlant, meg minden. ;] Nem lassú, nem csillivilli, nincs tele trendi kék ledekkel. Csak működik. Igaz a hűtése kicsit hangos. Meg -mondjuk ez sw- az intel wlanchiphez adott cucc nem annyira tetszik. Nem tudja rendesen a passphraset. Ettol eltekintve nem rossz, bár néha nem veszi észre, hogy csomagveszteség van és nem kapcsol nagyobb teljesítményre. És persze nincs külső antennája, de nem érződik rajta. Talán még kicsit érzékenyebb is, mint a dlink access point (kliens üzemmódban). Az árakat megnézve nem is olyan drága szerintem. A tartóssága meg majd kiderül. Minden esetre nekem tetszik.
http://blog.htmm.hu/link/?id=320 db komment.blog2005-12-07 20:45:03Megjelenítve: 4214
 
Nahát, iwiw. Elsőre hülyeségnek gondoltam. Másodjára is, azért regisztráltam. Majd meglátjuk. Minden esetre érdekes entitás. Az adatbázisát megnézném ;]
Aki nem tudná, az ilyen rendszerek arra szolgálnak, hogy ilyen ismerősöket kereshess benne és attól remek közösségi oldal lesz. Belépni meg csak meghívóval lehet. Egy statgép meghívónak lehet jobban örültem volna, de legalább így látok ilyet is közelről.
Minden esetre a motoron van még mit fejleszteni...
http://blog.htmm.hu/link/?id=310 db komment.blog2005-12-07 08:39:06Megjelenítve: 4245
 
Tegnap meg lustultam, roghadjak meg.
Voltam ajándékot nézni karácsonyra. Már most utálom az egész ajándékvásárlási lázat. A plázában még mindíg alig van értelmesen kinéző entitás (de lehet, hogy az is csak álca és egységhülye). A boltosok utálnak, mert nem veszem meg az első dolgot, ami az utamba kerül és ezért veszélyeztetem a megélhetését, vagy legalább is az új autóját, amit a karácsonyi forgalomból akar venni. Ilyen gonosz vagyok, gondolkodni merek vásárlás előtt...
http://blog.htmm.hu/link/?id=300 db komment.blog2005-12-05 23:28:18Megjelenítve: 4237
 
Hümm, nemsokára jön a Mitulat bati. Matiszékhoz is.
Ezzel kapcsolatban nemrég egy remek fejtegetés jutott eszembe, mely parányi, de akkor még növésben lévő, néhány éves agyamban ment végbe. Megkérdeztem a szüleimet, hogy a Télapó hogyan tudja a cipőkbe betenni az ajándékot. Ők megválaszolták, hogy úgy, hogy ő olyan ügyes, ettől ő a Télapó. Értem. Azért még megjegyeztem, hogy ott van az ablaküveg, de szüleim megerősítettek abban, hogy neki az sem akadály. De ugye egy kisgyereknek ez nem elég, elkezdtem ezen gondolkodni. Az eszmefuttatás eredménye a következő lett: a Télapó hülye, mert ha az ablakokon simán "át tud nyúlni", akkor miért nem megy el betörőnek, azzal sokkal jobban járna...
Nade, ugye cipőbe, csizmába az ajándék. Ez rendben is van, legalább a kisgyerek megtanul cipőt pucolni. Nade mivan Büdösszájú Ödönkével? Mint a neve is mutatja, szellemi képességei eléggé korlátozottak. De a Mikulás az Mikulás, a cipőjét neki is ki kell teni. Utána meg egy hétig eheti a lábszagú csokit. Ha nincs szerencséje még esetleg Büdösszájúné visszamegy reklamálni a boltba, hogy a csoki márpedig romlott, tessék megszagolni... És így már lábszagú csokija sincs ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=290 db komment.blog2005-12-05 18:51:06Megjelenítve: 4309
 
Időközben le is esett, hogy nem is duálprocis, csak a HT miatt látszik úgy, ha jól tippelek ;] Ezt beszoptam mindenesetre.
http://blog.htmm.hu/link/?id=280 db komment.blog2005-12-05 11:25:55Megjelenítve: 4321
 
Vicces dolog ám egy leltári ív.
Van nekünk "LAPTOK" -unk, "Proczessor" -unk. Ez biztos valami cseszlovák fejlesztés lehet. Meg szervervezérlő szoftverrel is rendelkezünk. Meg mindennel.
http://blog.htmm.hu/link/?id=270 db komment.blog2005-12-05 09:41:13Megjelenítve: 4434
 
Kiakadás, megint. Suli. Megint. Jöttek új gépek. A Dell gyártotta őket. Eddig minden rendben. Nade mire? Word és Excel oktatására. És milyen gép? Duál 2.8GHz P4HT procc, SATA, stb...
Persze ezt nem mi választottuk, valaki fent (annál is feljebb) gondolta, hogy a vördnek ekkora gépigénye van. De ettől függetlenül dossziéra és CDR -re még mindíg nincs összesen kb 10000 Ft.
http://blog.htmm.hu/link/?id=260 db komment.blog2005-12-04 12:23:59Megjelenítve: 4447
 
Igen, meglepő, de felébredtem ;]
Tegnap voltunk a Tescoban. Lehetett volna nagy üzletet csinálni. Volt egy 72cm -es TV, a rendes ára, ami alá ki van írva 58ezer pénz volt. Fölé (tipusszámmal) nagy betűkkel 38ezer. Ugye a törvény értelmében mindent a legkisebb kiírt áron kell eladni... (már csak egy eléggé határozott és szemfüles vásárló kell)
Anyukám meg vett ma savanyú káposztát. Lengyelhonban hozták létre. A szaga meg olyan, mintha három napig folyamatosan hordtam volna egy kínai cipőt és utána még bele is fingottam volna. De a szavatossága nem jár le még vagy fél évig.
De emlékeztethetnélek a spanyol eperre is, ami nagyon szép volt, de eper íze, az nem volt. Vagy a nemrég vásárolt Eidami sajtra (a Plus csomagolta), aminek olyan színű a felülete, mint egy vesegyulladásos vizelet. És sütéskor büdös.
A tanulság: nézz körül és ahol csak lehet vásárolj magyar árut, mert magyarok és jó minőségűek.
http://blog.htmm.hu/link/?id=250 db komment.change(b)log2005-12-02 14:51:49Megjelenítve: 8468
 
Hmm, úgy tűnik, remekül működik az [ANNO] rész is. Éljen.
http://blog.htmm.hu/link/?id=240 db komment.blog2005-12-02 14:47:43Megjelenítve: 4736
 
Tegnap meg Hammerfall konci volt. Marha sokan voltak, alig lehetett látni, a PeCsában volt, drága volt a sör, szóval szokásos. De valahogy az élmény elmaradt, Gamma Ray sokkal nagyobb volt. El is határoztuk, hogy többet ilyenre nem megyünk, kivéve, ha az előbbi zenekar játszik...
Igaza volt Larzznak, mikor azt mondta: "Hogyha Hammerfallra mész én nem is ismerlek."
Krisztián meg még mindíg nem biztonsági őr, hanem rocksztár ;]
http://blog.htmm.hu/link/?id=230 db komment.